Er Lars Seier mere end et one hit wonder?

Multimilliardær Lars Seier Christensen er et interessant fænomen. Han kaster sig ud i projekter med en passion, vi sjældent ser i erhvervslivet.

Han har stærke meninger og en selvtillid uden sidestykke. Men hvordan går det lige med butikken?

Ifølge Seiers danske regnskab fra Seier Capital har han en solid egenkapital på 2,76 milliarder kroner. Værdien af ejerandelen i Saxo Bank udgør 2,34 milliarder kroner. Den resterende andel på 419 mio. kr. af egenkapitalen stammer fra andre aktiviteter.

Ser vi på Seier Capitals forretning, må Lars Seier igen i år notere et massivt underskud på 39 millioner kroner for regnskabsåret 2017. Det kommer efter en underskud i 2016 på 71 millioner kroner og et underskud i 2015 på 47 millioner kroner.

På den ene side skyldes underskuddet Lars Seiers energiske interesse for vidt forskellige selskabs­typer.

Det kan være sport og underholdning inden for cykelsport, e-sport, ishockey, en 42 meter lang lystyacht, en fodbold-app osv. Eller det er inden for mad og drikke med klenodien, Michelin-restauranten Geranium, donuts, vin, et israelsk foodtech-selskab osv.

På den anden side mangler vi at se guldkornet i kurven af mange små investeringer.

Eller kunst og mode med investering i kunst og i vurdering af kunst. Eller sociale medier, finansiel service og teknologi.

På den anden side mangler vi at se guldkornet i kurven af mange små investeringer.

For mange med penge på lommen kan det være interessant at kaste sig over nystartede virksomheder i håb om, at blot en enkelt bliver en guldrandet investering, der opvejer tabene på alle de andre. Det har vi endnu til gode at se.

I forlængelse af underskuddet i 2017 fortalte Lars Seier, at han nu ville skære i porteføljen af selskaber for i stedet at koncentrere sig om enkelte større investeringer.

Til Børsen gav han udtryk for, at han ikke ville satse helt så meget på risikofyldte virksomheder, også kendt som lottokuponer, for »selv om det er mægtig interessant at være tæt på virksomhederne, er det ikke realistisk for mig at fortsætte med så mange relativt små investeringer, når jeg skal investere provenuet fra Saxo-salget,« lød det fra Seier.

Han har endnu ikke fået frigivet de mange milliarder for salget af Saxo Bank-aktierne.

Handlen blev gennemført i maj 2017, men aktierne ligger stadig hos Seier, da relevante myndigheder i forskellige lande endnu ikke har godkendt transaktionen.

Finanstilsynet og EU har godkendt handlen, og det er formentlig kun et spørgsmål om kort tid, inden de sidste godkendelser falder på plads.

Når det er sket, vil det blive endnu mere interessant at følge Seiers investeringsprofil.

De mange små investeringer er festlige

Lige nu ser vi en række fejlslagne investeringer, som i Jesper »Kasi« Nielsens smykkefirma, Endless Jewelry, som er krakket. Tilsvarende er prestigeinvesteringen i Henrik Boserups burgerkæde Juicy Burger gået skævt.

Men når pengene fra Saxo Bank frigives, bliver spille­rummet unægtelig større.

Uden at fornærme Lars Seier unødigt bliver det interessant at se, om han er mere end et one hit wonder. Om han kan skabe en ny gigantforretning i kølvandet på succeshistorien med Saxo Bank.

De mange små investeringer er festlige. Det vil dog være langt sjovere at se det talent, som stod bag Saxo Bank, blive anvendt til en ny magtfuld forretningsidé.

9 responses to “Er Lars Seier mere end et one hit wonder?

 1. Vi kunne også spørge Lars “Sejler”, om det er muligt at shorte nogle af hans investeringer og selskaber…..evt. via Saxo Bank?

 2. Måske Berlingske skulle lære Lars Seier lidt om hvordan man dækker sin underskudsforretning ind med hjælp fra skatteyderne – det er I jo ret dygtige til.

 3. Det er unødvendigt, ka.

  Saxo Bank blev stiftet som en investeringsbank, hvor en stor formue var nødvendig for at blive kunde. Det er ret nemt at tjene en formue på investeringer af store formuer, især når andre, der indskyder penge, ikke stiller for mange spørgsmål.

  “Han kaster sig ud i projekter med en passion, vi sjældent ser i erhvervslivet.”

  Det er muligt, men passionen bruges ofte til at få andre med. Han er langt fra den eneste, der har skudt penge ind i nye selskaber eller forskellige selskaber. Derimod er han en af de mest aktive, når det gælder forslag til offentligt støttede aktiviteter såsom motorløb i København.

  Ja, det kan være interessant for mennesker med mange penge at ‘kaste sig over’ nye virksomheder, men det går ofte galt uden det, der til tider kaldes aktivt lederskab, eller i det mindste interesse udover de økonomiske mål.

 4. Lars Seier
  Skal bare have Formel spild af tid til Kbh. Så tjener han en formue, og skatteyderne står med regningen.
  Hvis man vil se hvor galt det kan gå, kan man tage til Istanbul og se på deres formel 1 forsøg.
  Men personligt tror jeg at Lars prøver noget forskelligt fordi penge i bund og grund er dødsygt.

 5. Det er ikke en enlig svale.
  Kig fx på Lars Larsen. Alt han har rørt ved efter Jysk-succesen har været en fiasko.
  De har begge været heldige – ikke dygtige.

 6. Formodede investeringskriterier fra Lars Seier:

  1. Giver det mig maksimal personlig eksponering for et max tab på 50 mio. DKK?
  2. Er der personer i selskabet, som jeg gerne vil omgås og vises med i pressen?
  3. Hov, hvem er det der skal promotes via min investering? Glemte lige, at jeg ikke ejer Jack & Jones eller andre varemærker. ØV.
  4. Hvorfor gik det så galt? Uretfærdigt!

  For de penge Lars Seier brænder, kunne han formentlig have købt samtlige landets dagblades forsider i årevis. Så gik pengene da til noget fornuftigt 🙂

 7. Hej KA. Jeg tror desværre ikke, at vi kan lære Lars Seier om forretning. Vores journalisters job er at skrive om virkeligheden. Når det gælder mediestøtten, følger vi de gældende regler, som er fastsat af Folketinget – hverken mere eller mindre.
  Bh Anders Krab-Johansen

 8. Lars Seier er fin! Hvorfor Søren skælde nogen ud for at investere i opstartsvirksomheder? Der er en alt for stor andel af rige mennesker, der kun ser på kontoudtoget. Folk som Lars, skal vi have flere af. Velhavere der investerer og ikke skeler for meget til, at det skal være åh så sikkert og pænt.
  Laves der en dårlig investering bør man ikke skældes ud, men have en tak istedet.

 9. Netop Peter Forchhammer – investeringerne i Start-Ups er givet en del af Seiers liberale værdikamp, og han skal da æres for sin indsats. Den der påstår at multimillionære iværksættere ikke har været dygtige men blot heldige mangler grundlæggende forståelse for den implicitte betydning af begrebet “selv-stændig” 😉 ingen kommer sovende til fadet og da slet ikke iværksættere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *