Ydmyget Samuelsen kører skattedebat af sporet

2017 bliver året, hvor Anders Samuelsen mistede tro­værdighed – særligt i erhvervslivet, der angler efter sober skattedebat.

I en, ja, uvidenskabelig afstemning på Business.dk om, hvem der skulle indtage topposten i Danske Kvaje­fabrik Unlimited synes Liberal Alliances leder at storme ind som en sikker kandidat.

Anders Samuelsen distancerer Peter Sonne Jensen fra konkursramte Probana, der var erhvervslivets foretrukne kursusinstitution, og Thomas Borgen, der står i spidsen for Danske Bank, der har bidraget til hvidvaskning af penge gennem bankens estiske afdeling.

Der er åbenbart forskel på at begå fejl og på ikke at holde sine løfter.

I erhvervslivet har det betydning, at du holder, hvad du lover. Hvis du svigter, bliver du straffet økonomisk hårdt. For børsnoterede selskaber vil aktiekursen styrtdykke, og topledelsens troværdighed vil gradvist blive undergravet med forøget risiko for at blive udskiftet.

Troværdighed er et aktiv, mens mangel på troværdighed er et passiv, der er forbundet med enorme udgifter.

Anders Samuelsen betaler i dag prisen for en stribe ultimative krav

Anders Samuelsen betaler i dag prisen for en stribe ultimative krav, som er endt som fusere.

Først ville han ikke sælge sin sjæl for ministerbiler. Det gjorde han. Dernæst tonede han frem med stålsatte øjne, som blev blege. Så fortalte han, at Liberal Alliance ikke havde nogen eksistensberettigelse, hvis den ikke kunne gennemtvinge skattelettelser, ligesom han flere gange har truet med at vælte en borgerlig regering.

Kort før jul truede han med at stemme mod regeringens egen finanslov for 2017, hvis der ikke samtidig blev gennemført en aftale om »historisk store skattelettelser«.

Forud for truslen havde Samuelsen set Kristian Thulesen Dahl og DF i øjnene og derved opnået forståelse for skattelettelser.

Problemet for Anders Samuelsen var, at Thulesen Dahl ikke kunne genkende billedet af enighed og for at gøre ondt værre kunne Thulesen Dahl fortælle, at han ikke havde været i samme rum som Anders Samuelsen.

Samuelsen blev dermed taget i en mellemting mellem løgn og ønsketænkning.

Det står nu lysende klart, at sjælen sidder i ministerbilen

Det deprimerende resultat er ikke, at LA-lederen måtte ydmyge sig selv ved at accep­tere, at forhandlingerne om skattelettelser blev frakoblet finans­loven, og samtidig at han opgiver ultimative krav, mens han sidder i regeringen. Det står nu lysende klart, at sjælen sidder i ministerbilen.

Det største problem er imidlertid, at skattedebatten er kørt af sporet, for det handler ikke længere om, hvordan landet kan gennemføre rationelle, vækstskabende skattelettelser, men om Samuelsens evner som forhandlingsleder.

Det synes at have større betydning for DF at ydmyge LA end at finde løsninger, der gavner erhvervslivet, borgerne og Danmark mest.

Er det DFs skyld? Nej, det er Samuelsens evner som troværdig leder af et parti i regering, der står på spil.

Det er tankevækkende, at den prominente LA-støtte Asger Aamund nu åbent taler om Samuelsens fejl, mens Bjarke Ingels og serieiværksætter Martin Thorborg i Børsen i denne uge efterlyser Thornings reformvenlige regering.

Samuelsen må spørge sig selv, om han er grobund for reformer, eller om han spænder ben for sig selv og regeringen ved konsekvent at male sig op i et hjørne, hvor alle taler om Samuelsen i stedet for politisk indhold.

4 responses to “Ydmyget Samuelsen kører skattedebat af sporet

 1. Det er selvfølgelig en meget populær sport at kaste med mudder efter Anders Samuelsen, men det ville pynte lidt mere hvis der var mere journalistisk dybde.

  Ret beset så er det en meget lille del af den danske befolkning der ligesom Liberal Alliance ser “Velfærdsstaten” som en møllesten om halsen og som en underminering af menneskers muligheder. John F. Kennedy’s berømte tale med frasen “Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country” fungerer med omvendt fortegn i Danmark, hvor minimum 70% af befolkningen stemmer på partier der lover at verdens højest beskattede land skal bruge flere penge, og hvor end ikke antageligvis “borgerlige journalister” på “borgelige aviser” stiller spørgsmålstegn ved hvad vi får for de ca. 40000kr hver dansker fra spæd til døende betaler mere til samfundet end en Hollænder.

  Når man har børn der grundet mindre handikap har brug for et rummeligt arbejdsmarked, så er det sørgeligt at se hvor modbydeligt asocialt det danske samfund/arbejdsmarked er i forhold til eksempelvis i USA.

  Det er klodset men bravt det Anders kæmper for men størstedelen af danskere vil hellere have kontanthjælp end lavtlønsarbejde, og så bliver valget for Anders Samuelsen de visioner for Danmark der kan gennemføres med Løkke og de der kan gennemføres med Mette Frederiksen.

  Mon ikke de fleste af Anders Samuelsens vælgere foretrækker Lars Løkke/Tulle i stedet for Fru Tulle og Hr. Tulle som garanter for frisind og muligheder i Danmark.

 2. Meget enig Jens Pedersen. Men måske det borgerlige Danmark, skal indstille sig på en “kold tyrker” på max 4 år, hvor Mette og Thule får lov at regere med deres parlamentariske grundlag helt alene.

  Taber regeringen magten efter næste valg, så håber jeg at samtlige borgerlige partier V, K, LA og NB kravler helt op i træet og bliver der til næste valg. Altså med mindre den nye regering vil gennemføre langt større skattelettelser inkl topskattelettelser, end de minimale Thule tilbyder at hjælper med pt.

  Det koster måske lidt her og der for virksomheder og middelklassen og op, men det vil bane vejen for en helt andet syn på velfærdsstaten.

 3. Anders har tydeligvis forelsket sig i firmabilen, det er ærgerligt han dog han ikke stod fast og fik fremtvunget et valg. Danmark har brug for andre ting end evindelige skattelettelser, vi har brug for at tage os af de syge, de ældre, de unge og børnene.
  Skattelettelser har vi fået, både på lønninger og på virksomhedsbeskatning.

  Det er på tide vi bruger energi og penge på at beskytte vores velfungerende samfund.

 4. At Anders Samuelsen ikke tilhører den mere sofistikerede del af de danske politikere, det har vi fået bekræftet gennem årene, men at partiet har fat i en ende omkring nedsættelsen af skatten og frigørelse af befolkningen fra den politiske omklamring, som både truer fra både DF og Socialdemokratiet, det er ret klart. Så hvis LA kan mobilisere lidt mere politisk modenhed, så kan de sikkert forhandle sig til en position, hvor målene kommet nærmere. Så måske skal AS afløses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *