Tillykke Løkke, du har skabt succes på rekordtid

Lars Løkke Rasmussen (V) kan have mange bekymringer i livet som statsminister, der må følge Dansk Folkepartis uregerlige kompas. Men midt i det politiske kaos opstår der fra tid til anden en idé, som sætter sig på dags­ordenen i et sjældent set omfang.

Det gælder f.eks. nedsæt­telsen af Disruptionrådet. Ud over det formelle mål, om at diskutere i dybden og komme med konkrete forslag, skal rådet også skabe folkelig debat.

Et er, at en lang række virksomheder og organisationer har oprettet parallelle disruption-udvalg.

Dagbladet Børsen har lavet sit eget, Deloitte og tænketanken Kraka har stiftet »Small Great Nation«, der skal se på sammenhængen mellem disruption og teknologisk udvikling i lyset af politisk og økonomisk usikkerhed, der præger verden. Alle etablerede organisationer diskuterer nu disruption. Ikke overraskende er disruption og robotter også et af de helt store temaer på Folkemødet på Bornholm.

Det er den ene del af Løkkes succes.

Jeg har tidligere forsvaret valget af Hella Joof, og i lyset af den debat, hun har skabt efterfølgende, bliver mit forsvar blot endnu stærkere

Den anden del af forklaringen på Løkkes succes er udpegningen af Hella Joof som medlem af Disruptionrådet.

Jeg har tidligere forsvaret valget af Hella Joof, og i lyset af den debat, hun har skabt efterfølgende, bliver mit forsvar blot endnu stærkere, for hun alene har formået at skabe folkelig interesse om Disruptionrådet.

Mange lærde vil formentlig sige, at det er den forkerte debat, hun har skabt, for hun brød gennem debatmuren med en uheldig analogi til nedbrænding af indianersamfund, som så viste sig ikke at have hold i den historiske virkelighed.

Men lad os lige dvæle ved, hvad det er, hun har sat i gang med den famøse video. Den er blevet vist 133.000 gange på Facebook og delt 326 gange. Til sammenligning er Disruption-videoen med en af tidens superiværksættere, Tommy Ahlers, også kendt fra TV-­programmet »I løvens hule«, blevet vist 7.100 gange, mens LO-formanden Lizette Risgaards video er vist 15.000 gange og delt 15 gange.

Hella Joof-videoen er blevet diskuteret i samtlige medier, den er hånet og latterliggjort på sociale medier og af diverse debattører, men debatten er nået længere ud end noget andet råd eller udvalg, som en siddende regering har nedsat.

Et tydeligt bevis er, at Politikens populære samfundsdebattør, professor og psykolog, Svend Brinkmann forholder sig til Hella Joofs budskab, som han i øvrigt synes er helt skævt, både konkret og i overført betydning.

Til sammenligning har jeg til gode at se en dybere refleksion over Disruption-videoen fra Jacob Holbraad, adm. direktør for Dansk Arbejdsgiverforening. »Dansk Arbejdsgiverforening og Disruption … De to ting hænger ikke sammen!!,« lyder det i kommentarsporet.

Tordenskjolds soldater har svært ved at bryde ud af deres vante rammer. De taler det sprog, alle forventer fra en interesseorganisation

Pointen er, at Tordenskjolds soldater har svært ved at bryde ud af deres vante rammer. De taler det sprog, alle forventer fra en interesseorganisation.

Hella Joof står til ansvar for sig selv, og hun behøver ikke at bekymre sig over, hvad andre tænker.

Ud af talrige råd og udvalg, som regeringer fra tid til anden nedsætter, har Lars Løkke Rasmussens Distruptionråd på rekordtid fået overraskende stærk opmærksomhed.

Læren er, at større samfundspolitiske emner har brug for fritænkere, der ikke er bundet af et politisk bagland, særligt hvis diskussionen skal ud af de lukkede rum for de få udvalgte.

4 responses to “Tillykke Løkke, du har skabt succes på rekordtid

 1. Helt enig .
  Vores stadsminister er fantastisk.
  Det er en skam at der er så mange danskere der ikke, kan se det.
  Han slår alle i det politiske håndværk.
  Han er veltalende, international og lidt humor.
  Han er en arbejds bi, se hans kalender i det offentlige, hvordan får han tid til at lede og forberedelse.
  Fantastisk energibundt.
  Det er sådan et menneske Danmark har brug for.

 2. Statsministeren har mange positive sider og initiativer, han er energisk udholdende og stræbsom.
  Han har muligvis enkelte svagheder, som kan klares med god opbakning af de rigtige venner, som evner at styr LLR uden om privat økonomisk problemer.
  Jeg håber han kommer til at sige Danmark før EU og derefter være aktiv partner i et Europæisk samarbejde uden UNIONSdannelse!

 3. Det ville klæde Claus Skovhus at forholde sig til Hella Joofs totale mangel på relevans i det psudoindspark hun kom med, og ikke hvor mange klik det har fået.

  Hvis ikke medlemmerne af disruptionrådet har noget relevant på hjerte, så kan deres reach jo være inderligt ligegyldigt.

 4. LLR har altid været en dygtig Statsminister og har godt styr på dansk økonomi.

  Tidligere hændelser viser dog at han ofte mangler fingerspids gefuhl.

  Et flertal af danskerne ønsker ikke mere EU. Tværtimod. Tyskere og Franskmænd kan ikke erstatte vores mange årige venskabelige forhold til Englænderne – og landene i syderuropa er al for langt væk fra dansk kultur. Det er lande hvor vi tager på ferie.!

  LLR skal ikke forvente at danskerne lige pludselig ændrer dette venskab.

  Derfor skal LLR ikke støtte et mere centralistisk EU, hvor 2 ikke folkevalgte top bureaukrater holder møde til højre og venstre, helt uden opbakning fra europæerne og Donald Tusk helt imod sit hjemland Polen. Uhyrligt i virkeligheden, men beviser bare hvor “fejlfri” føler sig i forhold til EU landenes befolkninger.

  LLR skal stikke fingeren i jorden denne gang……..!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *