Christian Stadil og de grimme direktørfyringer

Karmakongen Christian Stadil synes at have hidkaldt alle buddhaers vrede, da han torsdag i sidste uge bortviste adm. direktør Søren Schriver fra Hummel.

Søren Schriver var ikke alene manden, der trak Hummel væk fra afgrundens rand, men også inkarnationen af stigende succes for sportstøjfirmaet.

Men inden for blot 48 timer opdagede Christian Stadil, der ejer Hummel gennem familievirksomheden Thornico, uregelmæssigheder af en karakter, som var så alvorlige, at Søren Schriver blev smidt på porten uden fratrædelses­godtgørelse. Han har ifølge Stadil været illoyal og uetisk, men længere kommer vi ikke. Som Stadil siger det:

»Jeg vil helst, hvis jeg kan, undgå at rulle de store kanoner ud. Jeg vil helst undgå at komme med konkret bevis­førelse. Men når det er sagt, kan jeg godt slå fast, at den her sag drejer sig altså ikke om uenighed om strategien.«

Fyringen af Søren Schriver markerer en førsteplads over ultimative grimme direktør­fyringer

De store kanoner, vil imidlertid blive rullet ud, hvis Schriver udtaler sig yderligere.

Der er næppe tvivl om, at Christian Stadil er blevet skuffet over Søren Schriver, og det må formodes, at Stadil har en god sag.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at Stadil har valgt at bruge sin magtbase til at begå et brutalt karaktermord.

Brutalt, fordi Stadil vælger at sige en masse, og så alligevel ingenting. Han lader beskyldningerne blafre i vinden, uden at offentligheden kan afprøve påstanden, og ikke nok med det, så har

Stadil oven i købet valgt at true Søren Schriver til tavshed. Schriver har som den angrebne part ikke mulighed for at forsvare sig yderligere.

Fyringen af Søren Schriver markerer en førsteplads over ultimative grimme direktør­fyringer.

Emotionel fyring
Nogle vil måske påstå, at Christian Stadils ekstremt emotionelle fyring er enestående, men det interessante er, at direktørfyringer bliver mere og mere brutale, og oftere og oftere efterlader de et så grimt indtryk af den fyrede, at vedkommende ikke kan undgå at blive persona non grata i dansk erhvervsliv.

Et lignende eksempel så vi i december 2016, da finansdirektør Thomas Johansen blev afskediget med øjeblikkelig virkning fra den succesrige IT-virksomhed Simcorp.

Ingen andre end familien behøver at have medlidenhed med en fyret direktør

Ifølge selskabets bestyrelsesformand Jesper Brand­gaard, der til daglig er finans­direktør i Novo Nordisk, blev Thomas Johansen ikke fyret på grund af hans evner, men på grund af hans opførsel.

»Der er et brud på selskabets værdigrundlag og en opførsel fra hans side, som vi ikke mener passer sig for en direktør i Simcorp,« meddelte Brandgaard, og lod den står dér – midt i luften uden yderligere forklaringer.

Offentligheden kan dermed frit fortolke, hvad dårlig opførsel er i december måned med fuld skrue på julefrokosterne.

Det er muligt, at afskedigelserne af Søren Schriver og Thomas Johansen er fuldt begrundede, og en direktør må også være klar til at blive fyret med øjeblikkelig virkning. Det er et livsvilkår, der følger med hyren, og ingen andre end familien behøver at have medlidenhed med en fyret direktør.

Tilsvarende skal ingen begræde, at bestyrelsesformænd i stigende grad begrunder fyringerne.

Udfordringen for Christian Stadil og Jesper Brandgaard er imidlertid, at de taler uden at sige noget. De insinuerer uden at sandsynliggøre. De påstår uden at dokumentere.
Den retning gavner ingen.

Læs også:
Søren Schriver: Jeg er chokeret
Stadil fyrer Hummel-direktør med øjeblikkelig virkning
Fyring af topchef slår hårdt ned i Hummels guldåre

 

 

One response to “Christian Stadil og de grimme direktørfyringer

  1. Tak for en ualmindeligt skarp og vigtig betragtning Claus Skovhus.

    Der synes desværre at være en tendens til, at udvalgte forretningsfolk, herunder Stadil, er mediedarlings i en grad, hvor de nærmest aldrig udsættes for kritik. Sidste gang jeg læste om noget lignende, var da det kom frem, at Stadil fuldstændig solgte ud i forhold til alle sine påståede karma-værdier og valgte storkapitalen i stedet:
    http://politiken.dk/oekonomi/art5463917/Christian-Stadil-droppede-st%C3%B8tten-til-Tibet-for-at-tjene-penge-p%C3%A5-Kina

    Det er en historie, der i dag næsten synes at være gået i glemmebogen, og Stadil kan fortsat associere sit personlige brand med god karma. Denne fyring må og bør stille endnu et kraftigt spørgsmålstegn ved karma-værdisætningen af hans personlige brand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *