Talent100: Derfor går vi på talentjagt igen i år

Danmark er ikke kendt for at hylde succes. Vi vil helst ikke råbe for højt, for i vores kulturelle rygsæk slæber vi rundt på jantelovens budskaber om, at du ikke skal tro du er klogere eller bedre end andre.

Berlingske har i dette årtusinde forsøgt at begrave jantelovens deprimerende budskaber ved stædigt at fastholde, at dansk erhvervsliv har talenter, der er ud over det sædvanlige. Det gør vi også i år, hvor vi netop nu har åbnet for indstillinger til Talent100 2016.

Hvert år udpeger vi 100 talenter inden for forskellige faglige discipliner i erhvervslivet. Vi sætter fokus på kernekompetencer, det være som stærke, visionære iværksætter, dygtige kommunikatører, fremragende ledere, økonomisk og finansiel indsigt i særklasse, sublim rådgivning.

Gennem årene har Berlingske Business Talent100 spottet talenter som Bjarke Ingels, der står nu står bag det succesrige arkitekfirma BiG Architects, Carsten Stendevad, nu øverste chef for landets største pensionskasse, ATP, ligesom serieiværksætter Tommy Ahlers har været på Talent100-listen.

Flere talenter har gennem årene taget springet ud i verden, hvor de har fået testet, om deres talent rækker videre end blot anerkendelse i et lille land. Det gør det, og det skal vi lære at anerkende.

Som nation kommer vi ingen vegne, hvis vi ikke tør dyrke de bedste inden for deres felt. Vi har brug for helte og for rollemodeller.

Ambition er drivkraften til at gøre det bedre, ikke alene på egne vegne, men for den virksomhed eller det produkt, man arbejder med.

Det interessante i disse år er, at ambition ikke nødvendigvis er topledelse, men at gøre en forskel.

talentfulde mennesker, der skaber det fantastiske

Som bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, A.P. Møller-Mærsk A/S, sagde til årets 100 talenter i 2015, er det »talentfulde mennesker, der skaber det fantastiske«, og dansk erhvervsliv kan ikke fungere, uden at der er fokus på talenterne.

»Det er vigtigt, at talent ikke er tabubelagt,« sagde han.

Vi må blot konstatere, at vi stadig kæmper for at komme ud af middelmådighedens bagstræberiske skygge, men for hvert år, vi sætter fokus på talenter i dansk erhvervsliv, fjerner vi en lille flig af vores negative kulturelle arvegods.

Berlingske kan ikke gøre dette alene, men kun i samarbejde med landets virksomheder, som gennem årene har bakket op om Talent100. Hvert år indstiller virksomheder dygtige medarbejdere under 35 år. Og du kan gøre det samme.

Gå ind på b.dk/talent2016, hvor du frem til 11. marts kan indstille et lysende talent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *