Forstå det nu: Kasi-Jesper er ikke en iværksætter

I alle prospekter finder du en disclaimer. På dansk ansvarsfraskrivelse. Det er den boks i rapporten, hvor du putter så meget ned, at et hvert tænkeligt forbehold er noteret, så du kan fraskrive dig et eventuelt ansvar for fejl.

Den metode vil jeg anvende i dag. Alt, hvad jeg skriver i det følgende, kan bero på en misforståelse.

Så er den på plads, og jeg vil straks smide en påstand på bordet: Jesper Nielsen, også kaldet smykkekongen Kasi-Jesper, er ikke en iværksætter, men en igangsætter med en succes, der står skrevet i det tørre strandsand, lige inden bølgen slår op og udvisker de flotte intentioner.

Min antagelse bygger alene på det, der så flot hedder perception – en simpel iagttagelse.

Jesper Nielsen slog sit navn fast, da han blev købt ud af Pandoras tyske datterselskab. Han fik en god pris plus en earn out-model, der ville give en ekstrabetaling i forhold til et efterfølgende smykkesalg. Han mener, at aftalen er op mod en milliard kroner værd. Pandora har bogført værdien til nul. Lad os blot notere, at aftalen ikke har været god for Jesper Nielsen. Han mangler pengene. Det gør Pandora ikke.

Derefter fulgte sponsorater i fodboldklubben Brøndby, hvor han stak af fra regningen, senere kastede han sig over opbygningen af håndboldklubben AG København, der endte i en konkurs.

Undervejs er han ramt af adskillige skattesager. Jesper Nielsen føler sig forfulgt, men foreløbig har han kun lidt nederlag, senest med Landsskatterettens klare stadfæstelse af Skats afgørelser. Sagerne ender formentlig ved domstolene, men indtil videre kan vi konstatere, at det går i den forkerte retning.

Endelig har vi fulgt Jesper Nielsens forsøg på at skabe smykkefirmaet Endless Jewelry. Men så snart, der kom eksterne investorer ind, måtte han vige direktørposten. Efterfølgeren kunne straks se, at regnskaberne ikke hang sammen. Den nye direktør har måttet rette regnskaberne bagud, fordi der ikke var sammenhæng i omsætningen. Endless havde flyttet lageret ud til forhandlerne, noteret det som et salg, men forhandlerne kunne kvit og frit sende de usolgte varer retur.

For nylig meddelte Endless Jewelry, at Jesper Nielsen var stoppet og havde overdraget sine aktier til de øvrige investorer. Prisen kender vi ikke, måske er den også skrevet i sand.

Senest har Jesper Nielsen fortalt, at han har stiftet et nyt smykkefirma under navnet Amazing Jewelry, ligesom han har et gigantisk håndboldprojekt på tegnebordet.

Det er muligt, at Jesper Nielsen gerne vil være serie-iværksætter, men foreløbigt synes det umiddelbare indtryk, at han er bedst til at sætte i gang.

Vi mangler fortsat at se en amazing afslutning.

8 responses to “Forstå det nu: Kasi-Jesper er ikke en iværksætter

 1. Kasi Jesper er i den grad varm luft, jeg forstår ikke respektable buisness folk kan falde på
  halen af hans luftige snak.

  men sådan er det desværre tit , kasi jesper og andre af hans typer kan snakke røven af enhver
  så man sidder med åben mund og polyper, og er dybt imponeret, og så er det varm luft, han var heldig med Pandora det kommer ikke igen, han har ganske simpelt ikke formatet.

 2. Søsætter.

  Skub skroget i vandet. Stå på kajen og se prammen forsvinde ud over horisonten.

  Hvis den holder sig flydende længe nok.

  / s

 3. Jeg kender ikke Kasi-Jesper og ej heller ikke hans forretningsetik (eller eventuelle mangel på samme)…
  Det er en klassisk fremstilling, at først kommer igangsætteren og bagefter kommer finansfolkene…(og rydder op)… Sidstnævnte har ofte travlt med at nedgøre igangsætteren, som jo altså er selve forudsætningen for at der overhovedet er noget for finansfolkene at arbejde videre med.
  Min pointe er at der er flere “verdener” der er afhængige af skabelsen af en virksomhed… så kunne man ikke indse at ingen er uundværlige og at de bare kommer ind forskellige steder i processen? Kasi-jesper er måske i nogens øjne en skidespreller, men han har indtil videre “sprellet” gang i et par virksomheder, der i dag er blevet til noget…Det må man vel på en eller anden måde anerkende…

 4. Uden at være ordkløver, men alligevel respektere Jesper Nielsen resultater, skal man vel måske mere titulere ham som (stor-)købmand? Det har vist været overskriften siden han startede med at bestyre en tankstation og senere et par Fakta-forretninger, som jeg har forstået det.

  Endless Jewelry er vel det første egentlige iværksætteri han har begået (min definition: nye projekter bygget op fra grunden til markedsføringsklart produkt). Og her imponer specielt hans evner til at skaffe finansiering til sin vækst og etablering af en distribution på 3.000 forhandlere på lidt over ét år. Produktkvaliteten (inkl. design) imponerer så måske lidt mindre.

  Hvis jeg var smykkeproducent, måtte han altså gerne tage mine produkter med under armen – i stram line 🙂

 5. jeg er sikker på at Jesper er en fantastisk god fyr og vil verden det bedste, skabe værdier, arbejdspladser osv. Hvor er det at filmen knækker. Jeg undre mig bare… Hvorfor er det at det hele tiden skal være så stort og fantastisk. Jespers ivæksætterier brister hvergang og der går kludder i maskineriet. Kabinettet er for skrøbeligt.

 6. Jeg synes også, at det til tider kan virke som om at Jesper bliver for fikseret på omsætning i stedet for at bygge en bæredygtig og langsigtet profil op. Det er ærgerligt, for han har om nogen fået sat nogle ting i så

 7. Det er også alment kendt, at der findes iværksættere og så findes der, som en anden bruger nævner, finansfolk der rydder op efterfølgende. Det er før set at man trækker sig ud af egen virksomhed, for at give plads til kræfter der er vant til at arbejde med større organisationer. Senest da Johan Bülow solgte ud af sit lakridsimperie til en svensk kapitalfond.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *