Aamund – oraklet uden menighed

Guderne skal vide, at vi i medierne efterlyser erhvervsfolk, som har modet til at deltage i samfundsdebatten.

Guderne skal vide, at det har været befriende at høre Asger Aamund udtale sig bramfrit om sanfundets indretning.

Guderne skal vide, at vi elsker  meningsudveksling og dynamik.

Asger Aamund skal have kredit for, at han har turdet være en del af den offentlige debat, men desværre må vi også erkende, at hans stemme i dansk erhvervsliv er svag. Han er et orakel uden menighed, men egner sig bedst i lette debatprogrammer som Mads og Monopolet, hvor gæsternes kendiseffekt er afgørende for programmets succes.

Han er endt som pengeverdenens førende stand up-komiker, måske kun overgået af Klaus Riskær, som efter års fængelsophold bliver forvekslet med Klaus Pagh, når han gæsteoptræder i reality-serien Paradise Hotel.

I sidste uge forlod Asger Aamund formandsposten i Bavarian Nordic, som han stiftede i 1994, med slutreplikken: »Tak for alle ordene – både de venlige og perfide«.

Forinden måtte Aamund på selskabets generalforsamling lægge øre til hård kritik, fordi han ifølge investor Michael Voss, ejer og direktør i Fundamental Fondmæglerselskab, har formøblet fire til fem milliarder kroner af investorernes penge i de to biotekselskaber NeuroSearch og Bavarian Nordic.

Lyt til kritik
Voss gav ifølge Børsen Asger Aamund to råd: Lyt til kritik og til medejerne samt lær at skifte ble, »for ligesom med rigtige babyer, som du åbenbart ikke kan fordrage lugten af, kommer der også af biotekbabyer ind i mellem noget ud, der helst skal væk i en fart, og som ikke lugter bedre af at blive liggende .«

Det er måske kernen i Aamunds ulykkelige erhvervskarriere. Han havde visionerne, men ikke evnerne til at stoppe i tide. Resultatet er et massivt tab af ressourcer.

Når Aamund ikke forholder sig nuanceret til sin egen fiasko, mister han stemmen som erhvervslivets talerør.  Hans kritik af samfundet kan være nok så relevant, men dem, der naturligt skulle stå bag ham,  står meget langt væk.  Kun ekkodalen er tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *