Talent 100: Lysende stjerner

Berlingske Business Magasin udgiver Talent 100 for 10. gang. Mange af talenterne har siden kåringen haft pæne karriere- og lønhop. Mød de nye, lysende stjerner, der skal vedligeholde talentet med hårdt arbejde.

For 10. gang udkommer Berlingske Business Magasin med et særligt nummer, der peger på 100 lysende talenter i dansk erhvervsliv. For mange er det et skulderklap på vejen, for andre er det en kærkommen anerkendelse af hårdt slid, for sagen er, at talent ikke er nok i sig selv.

Det er slidsomt at skille sig ud, og selv om man er indiskutabelt dygtig i sit fag, kan tilfældigheder komme til at gøre en forskel på karrierevejen.

I dette års nummer bringer vi et interview med Carsten Stendevad, den nye direktør for ATP, som var blandt de 100 talenter, magasinet udpegede i 2005. Umiddelbart ligner hans karriere fra konsulenthuset McKinsey over Citigroup i USA til topposten for Danmarks største pengetank en velgennemtænkt karriereplan. Men som han siger: »I min historie vil det være en falsk fortælling«.

Carsten Stendevad har taget nogle chancer og været til stede på det rigtige tidspunkt, men det ændrer ikke ved, at talentet er det grundlæggende enzym, som får mulighederne til at opstå.

Med 10 Talent 100-udgivelser og en base på 1.000 talenter kan vi efterhånden tegne et solidt billede af den generelle udvikling for dem, der er blevet udpeget som lysende stjerner.

Talentfulde politikere er blevet til ministre, iværksættere som Tommy Ahlers og Jim Maymann har dokumenteret, at de kan skabe virksomheder, sælge dem og udnytte deres talenter til at skabe nye virksomheder eller etablere sig på den internationale scene, og et kreativt talent som arkitekten Bjarke Ingels er blevet et internationalt fænomen med tegnestue i København, New York og Beijing.

Drømmefabrik
Berlingske Business Magasin har i anledning af jubilæet gennemført en rundspørge blandt tidligere talenter. En brøkdel siger, de ikke har fået den karriere, de drømte om. Otte ud af ti har til gengæld opnået den karriere, de drømte om, og igen: Otte ud af ti er avanceret, siden de var med i Talent 100.

De solide karrierehop smitter også af på lønningsposen. Hvis vi ser på tidligere års talenter, så er gennemsnitslønnen steget 45 procent til 1,1 mio. kr. om året.

Men intet kommer af sig selv. Som tidligere talenter siger, skal man nyde kåringen, men ellers skal du fokusere på de resultater, du leverer her og nu. De giver adgangsbillet til nye udfordringer.

Netværk, efteruddannelse og udlandsophold er elementer i karriereplanlægningen, men du skal finde ud af, hvad du er »sindsygt god til, og blive endnu bedre til det,« som en deltager i undersøgelsen siger. Og som andre udtrykker det: »Sørg for at have det sjovt«.

Kernen er, at det sidste skridt til toppen af karrieren næppe kan planlægges, men vil bero på tilfældigheder. Det eneste sikre er, at talentet skal plejes og vedligeholdes, hvis man skal være klar på et tilfældigt tidspunkt i sin karriere.

De færreste kan være så heldige som »The Lucky One« – den karismatiske træner for Real Madrid, som Rasmus Ankersen skriver om i en klumme i dette magasin. Hvor ville Jose Mourinho have været, hvis hans klub FC Porto havde tabt semifinalen mod Manchester United i 2003? Han havde næppe fået chancen i Chelsea, og hans eget prædikat »The Special One« ville næppe være blevet formuleret. Nu gik Porto videre på en klar dommerfejl, og Mourinho fremstår som et af verdens største trænertalenter i vor tid.

Heldigvis beror udvælgelsen af talenter i Berlingske Business Magasin ikke alene på tilfældigheder. Talent 100 er blevet en institution, som erhvervslivet har taget til sig. Hvert år får vi gennemarbejdede indstillinger og imponerende argumenter for hver eneste kandidat.

Den eneste tilfældighed består i vores udvælgelse, hvor der tages højde for en mangfoldighed i fag, brancher og virksomhedstyper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *